Sporten met make-up?

Het beste is om tijdens het sporten helemaal geen make-up te dragen, dat weten we stiekem allemaal.. Door het zweten zetten poriën in de huid uit. Make-up en bacteriën hopen zich op en kunnen voor ontstekingen zorgen. Maar ook ik ben een vrouw en weet hoe goed ik me voel met een beetje make-up op.

Hier een paar kleine tips welke je het beste kan gebruiken tijdens het sporten:

  • Kies als basis een hydraterende dagcrème of een primer. Door de primer blijft je make-up extra lang zitten.
  • Als je graag een dun laagje op je huid draagt is een BB cream beter dan foundation. foundation sluit de poriën in je gezicht af en BB cream sluit de huid niet helemaal af en “smelt” ook minder snel van je gezicht.
  • Als je graag die donkere vlekken onder je ogen wilt camoufleren, is een concealer gebruiken geen probleem. Kijk wel even goed welke concealer je gebruikt, een dikke dekkende concealer kan in de lijntjes onder je ogen gaat zitten. Ga dus voor een vloeibare concealer.
  • Kies tijdens het trainen voor een waterproof mascara, niemand wil er als een panda uitzien.
  • Als je voor een eyeliner gaat kies dan net als bij de mascara de waterproof variant. Breng nooit een lijntje onder de ogen aan, dat kan snel gaan vlekken.
  • Kies voor een lippenbalsem met een kleurtje. Dit verzorgt de lippen en geeft een mooi effect.

En dan het belangrijkste: Reinig je gezicht altijd na het sporten! Je verwijdert hierdoor niet alleen het achtergebleven zweet en eventuele make-up resten, ook de bacteriën van de sporttoestellen verdwijnen.

Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om uren voor je work-out bezig te zijn aan je make-up. In die tijd had je 50 squats extra kunnen doen!


Gebruikte Product:

xx

You may also like